Lidingö Förskola

Stjärnfallet

Vilka är vi?

Futuraskolan Gåshaga förskolor är från och med första december 2014 en tvåspråkig förskola med ca 90-100 barn indelade i sex hemvister/avdelningar. Avdelningarna är åldersindelade med yngre (1 – 2 år), (2 – 4 år) respektive äldre (4 – 5-år) barn. Storleken på våra hemvister/avdelningar varierar mellan 15 och 20 barn beroende på barngruppens sammansättning. Varje hemvist/avdelning har tre pedagoger när hemvisten/avdelningen är fullbelagd. Vi följer Lidingö stads riktlinjer för öppettider och anpassar dem efter vårdnadshavares behov. Mer information finns på www.lidingo.se/barnochutbildning

Var finns vi?

Förskolan är belägen i två byggnader i natursköna Gåshaga, med närhet till både skog och hav. Våra lokaler är ljusa och moderna och har egna gårdar som inbjuder till lek och lärande.

Förskolan ligger på nära gångavstånd från Futuraskolans F – 5-skola som är en tvåspråkig skola med tillhörande fritidsverksamhet.

Vad erbjuder vi och hur arbetar vi?

Likt andra förskolor i Sverige styrs vi av Läroplan för förskolan, Lpfö 98/10 och vi arbetar mot mål där utveckling och lärande, normer och värden samt barns inflytande är viktiga delar. Vi arbetar också och med IPC, Early Years program. Den internationella Primary Curriculum (IPC) är en omfattande, tematisk, kreativ läroplan med en tydlig process för lärande och med specifika lärandemål för varje ämne.

Våra värderingar: (PER) Progressivitet- Energi- Respekt

Progressivitet- Framåt, vi följer den senaste utvecklingen inom skolan

Energi – Vi ser aldrig problem – vi ser utmaningar

Respekt/ tolerans mellan barn, föräldrar och personal är en del av vårt värdegrundsarbete.

Vår pedagogiska miljö uppmuntrar till ett lustfyllt lärande, där barnen under den fria leken i samspel med varandra inspireras till att göra aktiva och självständiga val. Vi tränar mycket på att kommunicera. Att bemästra sitt språk i mötet med andra barn och vuxna skapar glädje och tillförsikt om sitt eget jag, vilket i sin tur ger en god självkänsla. Vi arbetar även aktivt med att tidigt väcka intresset för det engelska språket. Eftersom vi har barn med annat modersmål än svenska så talar vi dagligen engelska i verksamheten. Vi har även andra språk hos barnen bl.a ryska, kinesiska, finska, tyska, persiska för att nämna några.

Vi arbetar medvetet med att ge barnen en förståelse för vår miljö och hållbar utveckling. Vi arbetar med att ge barn hälsosamma vanor och vi är med i Grön flagg.

Vi har daglig utevistelse och är ute i alla väder, minst 2 tim/dag.

Närheten till skogen ser vi som en stor tillgång i vår verksamhet och vi besöker den under alla årstider. Här får barnen, stora som små, genom lek och glädje möjlighet att utforska och lära sig om livet i skogen och hur vi tar hand om den.

Välkommen att ansöka eller besöka oss!